19:51 / 15.05.2021.

Autor: Hrvoje Hrengek/Sport/HRT/K.L.

"Očito da ima nešto u u toj našoj splitskoj drskosti i dišpetu"

Judašice na treningu

Judašice na treningu

Foto: HTV / HRT

Prvi će put na olimpijskim igrama Hrvatska imati dvije predstavnice u džudu. Splićanke Barbara Matić i Karla Prodan na Rogli se pripremaju za Svjetsko prvenstvo, ali u mislima im je Tokio.

- Meni su ovo prve Olimpijske igre. Barbara je već bila. Drago mi je da je imam, da me uputi i bude tu uz mene, kaže Karla.

- Meni je drago da je Splitu najbrojniji po broju predstavnika u borilačkim sportovima, uglavnom su to žene. I to dokazuje da stvarno ima nešto u toj našoj splitskoj drskosti i dišpetu, rekla je Matić.

Osim džudašica, Split će predstavljati i taekwondoašica Matea Jelić, Kninjanka iz kluba Marjan, a na dobrom je putu i boksačica Marija Malenica iz kluba Pitt Bull. Posljednja je zapreka kvalifikacijski turnir u Parizu od 4. do 8. lipnja.

- Moja očekivanja su da dam sve od sebe,a ostalo nije na meni. Ali što se više bliži vrime, to virujem da mogu, rekla je Malenica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!