11:57 / 12.12.2019.

Autor: I.L.K./Hina

IIHF želi zadržati SP 2023. u Rusiji

Ilustracija (Sanjin Strukić/PIXSELL)

Ilustracija (Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hokejaški SP 2023. bi se trebalo održati u Sankt Peterburgu.
Predsjednik Međunarodnog hokejaškog saveza (IIHF) Rene Fasel izjavio je kako će njegova organizacija pokušati zadržati pravo da Rusija zadrži domaćinstvo Svjetskog prvenstva za 2023. godinu usprkos kazni koju joj je u ponedjeljak izrekla Međunarodna antidopinška agencija (WADA).

Prije tri dana WADA je zbog kršenja antidopinških pravila kaznila Rusiju četverogodišnjom zabranom nastupa na velikim sportskim natjecanjima, kao i zabranom organiziranja i kandidiranja za velika sportska natjecanja.

Rusija je na tu odluku najavila žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS).

- Danas još ništa nije pouzdano, još čekamo odluku CAS-a, ali učinit ćemo sve kako bismo zaštitili interese naše organizacije. Iskreno se nadam kako konačna odluka neće biti politički motivirana, već kako će ona biti pravedna, rekao je Fasel.

Iz WADA-e su objavili kako svi međunarodni sportski savezi koji su potpisali njezin antidopinški statut, a među kojima je i IIHF, moraju oduzeti Rusiji već dodijeljena domaćinstva, osim ako je takvo što pravno ili praktično nemoguće.

Hokejaški SP 2023. bi se trebalo održati u Sankt Peterburgu, a ruski predsjednik Vladimir Putin već je izrazio želju da se za to natjecanje izgradi najveća hokejaška dvorana na svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!