12:37 / 12.03.2020.

Autor: A.M./Hina

Iako je održavanje OI-ja upitno u Ateni zapaljena olimpijska baklja

Olimpijska baklja u Ateni (Foto: ERT/IOC/REUTERS)

Olimpijska baklja u Ateni (Foto: ERT/IOC/REUTERS)

Foto: - / REUTERS

Olimpijska baklja za Igre u Tokiju zapaljena je u četvrtak uz pomoć sunčevih zraka u drevnoj Olimpiji, što je zadnji korak prema sve upitnijim Igrama u Tokiju.
Olimpijska baklja za Igre u Tokiju zapaljena je u četvrtak uz pomoć sunčevih zraka u drevnoj Olimpiji, što je zadnji korak prema Igrama koje bi se prema rasporedu trebale održati od 24. srpnja do 9. kolovoza ali su sada upitne zbog pandemije koronavirusa.
Glumica Xanthi Georgiou u ulozi vrhovne svećenice je na svečanosti u drevnoj Olimpiji bez gledatelja uz pomoć konkavnog zrcala i sunčeve svjetlosti zapalila baklju čime započinje njen put prema Tokiju. Baklja će biti predana organizatorima Igara u Tokiju na svečanosti u Ateni 19. ožujka. Ovo je prva svečanost paljenja baklje nakon 1984. bez gledatelja.
Organizatori Igara u Tokiju kao i Međunarodni olimpijski odbor (MOO) inzistiiraju da će se OI održati prema planu iako su sve češća nagađanja da bi zbog nezaustavljivog širenja koronavirusa diljem svijeta Igre mogle biti odgođene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!