09:30 / 17.03.2020.

Autor: I.L./Hina

I konjički Kentucky Derby se odgađa za rujan

Kentucky Derby (Jamie Rhodes-USA TODAY Sports)

Kentucky Derby (Jamie Rhodes-USA TODAY Sports)

Foto: - / -

Otkazivanje, odnosno odgoda, prijeti i drugim dvjema utrkama koje čine Triple Crown.
Kentucky Derby, prvi dragulj Trostruke krune (Triple Crown) tradicionalnog sjevernoameričkog konjičkog natjecanja, koji je trebao biti održan u svibnju, zbog prijeteće pandemije koronavirusa bit će odgođen za rujan, objavili su lokalni mediji.

Lokalni dnevnik Louisville Courier Journal kao izvor informacije navodi osobu blisku organizaciji utrke, dok je televizijska postaja WDRB objavila informaciju da će legendarna galopska utrka biti održana 5. rujna, umjesto 2. svibnja, za kad je originalno bila predviđena.

Na hipodromu Churchill Downs, gdje se utrka održava, za utorak je najavljena konferencija za medije.

Prvi Kentucky Derby održan je 1875. godine i od tada se neprekidno održava svake prve subote u svibnju. Odgođen je samo jednom u povijesti, zbog Drugog svjetskog rata 1945. godine, kad je održan mjesec dana poslije predviđenog datuma.

Američki Centar za kontrolu bolesti u nedjelju je objavio preporuku da se na osam tjedana odgode ili otkažu svi događaji u SAD-u na kojima bi se trebalo okupiti 50 ili više ljudi, a tijekom Kentucky Derbyja je uobičajeno da se na Churchill Downsu okupi gotovo 150.000 gledatelja.

Otkazivanje, odnosno odgoda, prijeti i drugim dvjema utrkama koje čine Triple Crown: Preakness Stakes u Pilmicu po originalnom rasporedu je trebao biti održan 16. svibnja, a Belmont Stakes u Elmontu, u saveznoj državi New York, bio je predviđen za 6. lipnja.

Tako se Kentucky Derby pridružio dugačkom popisu sportskih natjecanja širom svijeta koja su odgođena ili otkazana.

U ponedjeljak su svoju najveću konjičku utrku, Grand National, morali otkazati i u Velikoj Britaniji. Utrka na Aintreeju bila je na rasporedu od 2. do 4. travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!