I Benović otkazao finale u Dohi

05.03.2022.

16:10

Autor: I.L./HRT/HGS

Vladimir Mađarević i Aurel Benović

Vladimir Mađarević i Aurel Benović

Foto: HTV / HRT

Hrvatska gimnastika ipak neće imati finaliste posljednjeg dana Svjetskog kupa u Dohi, iako su se čak dvojica plasirala u završni dan.

Nakon što je ujutro Tin Srbić bio prisiljen otkazati finale preče zbog problema s ključnom kosti, samo nekoliko minuta prije finala preskoka od nastupa je morao odustati i Aurel Benović.


- Aurela je mučilo koljeno još od kvalifikacija, ali sada je na zagrijavanju uoči finala preskoka ozlijedio i petu. Odlučili smo da je pametnije ne skakati i čuvati zdravlje za predstojeća natjecanja, objasnio je Aurelov trener Vladimir Mađarević.


- Nema smisla riskirati neku jaču ozljedu i možda si zatvoriti neka bitna vrata za parter koji je Aurelova glavna sprava. Preskok i onako pomalo uvodimo kao drugu disciplinu, dodao je Mađarević.


Unatoč dva današnja otkazivanja finala, hrvatska reprezentacija iz Dohe se ipak vraća s medaljom s Benovićevom broncom jučer na parteru.


Novi turnir Svjetskog kupa na rasporedu je od 17. do 20. ožujka u Kairu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!