12:03 / 01.07.2018.

Autor: HRT

HZSN podržao humanitarnu utrku uoči Svjetskog dana sportskih novinara

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik HZSN-a pozvao je sve sportske novinare da se uključe u humanitarnu utrku za teško stradalog i nepokretnog Mladena Rusmira.
Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) odlučio je povodom obilježavanja Svjetskog dana sportskih novinara 2. srpnja podržati humanitarnu utrku "Za Mladena", koja se u ponedjeljak trči po zagrebačkome Savskom nasipu.

Predsjednik HZSN-a Jura Ozmec pozvao je sve sportske novinare da se uključe u humanitarnu utrku za teško stradalog i potpuno nepokretnog Mladena Rusmira, kome su neophodna posebna kolica za vertikalizaciju i komunikator Tobbi, jer Mladen komunicira samo pogledom. Humanitarnu utrku pokrenuli su AK Žumberak i portal Trčanje.hr a humanitarnoj akciji odazvali su se Zagrebački atletski savez i brojni zagrebački atletski klubovi i škole trčanja poput AK Agram, AK Perpetuum mobile, AK Forca, AK Maksimir, AK Sljeme, HAAK Mladost te škole trčanja Omega i Allegra.

Od javnih osoba ovu humanitarnu utrku podržali su kao promotori poznati hrvatski sportaš, bivši boksač Željko Mavrović, inicijator obrazovne reforme i zaljubljenik u rekreativno trčanje Boris Jokić te potpredsjednica Atlantic grupe Lada Tedeschi Fiorio, ujedno članica AK Žumberak.

Ove smo godine u Hrvatskom zboru sportskih novinara odlučili zakoračiti i malo dalje, odlučili smo na naš dan, na Svjetski dan sportskih novinara, podržati humanitarnu utrku Za Mladena, koja se baš na naš dan trči po Savskom nasipu od 18.30 sati. Podržite ju i vi, makar sitnom objavom i pozivom vašim čitateljima, slušateljima, gledateljima, makar hodanjem ili tek gledanjem. Dakako, dan nakon velike utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu većina nas će se profesionalno još baviti tim događajem ili ćemo pogledavati put Wimbledona, ili zbrajati medalje s Mediteranskih igara ili... već će nečega biti. Uvijek nečega ima. Život sportskoga novinara je takav. Dinamičan, bez odmora, sedam dana u tjednu, cijele godine. I zato smo zaslužili da barem 2. srpnja kažemo da smo tu, da bez nas ne bi bilo ni tako uspješnog hrvatskog sporta i hrvatskih sportaša. I obratno, naravno, rekao je Ozmec, ujedno najavivši i akcije Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS).

Ove je godine AIPS pokrenuo svjetsku nagradu za sportske novinare AIPS Sport Media Award, u osam kategorija, od fotografije do webloga. Sudjelujte, jer u hrvatskom sportskom novinarstvu postoje divni primjeri odnosa prema sportu ili sportašima, odnosno novinarski, foto ili video uradci kojima se možemo i moramo ponositi. Budite i vi dio onih koji će na natječaj slati svoje radove iz cijeloga svijeta, u slavu sporta, ali i sportskog novinarstva. Nismo na repu svijeta, nikad nismo ni bili, imamo što za pokazati tom svijetu. Uostalom, iduće godine slavimo, baš slavimo, 70 godina naše udruge, Hrvatskog zbora sportskih novinara. I zato, još jednom sretan vam, makar radno proveden, Svjetski dan sportskih novinara, zaključio je predsjednik HZSN-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!