HZJZ: Na PH u kod dvije natjecateljice otkrivena nedopuštena sredstva

25.01.2023.

13:12

Autor: HRT/HINA

default error photo

Na Prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu održanom u Poreču 15. listopada 2022. godine, Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) provela je dopinšku kontrolu kojom je utvrđeno da su natjecateljice Aleksandre Zadković i Vlaste Đurđević koristile nedopuštena sredstva.

U uzorku Aleksandre Zadković utvrđena je prisutnost zabranjene tvari metenolona, dok je u uzorku Vlaste Đurđević utvrđena prisutnost također zabranjene tvari dromostanolon.


Očito je da se radi o kršenju Pravilnika o antidopingu HZJZ-a i kako su i metenolon i dromostanolon kvalificirani kao nespecificirane tvari prema Popisu zabranjenih sredstava 2022., sportašicama je određena privremena suspenzija od dana 28. prosinca 2022.


Služba za antidoping HZJZ-a odlučila je iznijeti ovaj predmet pred Stegovno vijeće HZJZ-a koje će donijeti odluku o trajanju suspenzije, priopćio je HZJZ. 


Ni Zadković ni Đurđević nisu tražile otvaranje B uzorka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!