Hrvatskoj tri zlatne medalje, ukupno čak pet odličja

05.11.2022.

16:23

Autor: I.L./HRT

Marin Ćubela i Karlo Šaban

Marin Ćubela i Karlo Šaban

Foto: - / HBS

Na netom završenom Svjetskom seniorskom prvenstvu u volo i raffa boćanju u turskom Mersinu Hrvatska se vraća s tri zlatne medalje, a ukupno čak pet medalja.

Pero Ćubela zlatni u disciplini bližanje i izbijanje u krug. U uzbudljivoj završnici igre punoj obrata Pero je nakon dodatnih dva bacanja savladao Slovenca Dejana Tonejca s 25-24.


Marin Ćubela i Karlo Šaban su pobjedom 13-5 protiv talijanskog para Gratapaglia/Nari osvojili drugu zlatnu medalju za Hrvatsku na ovom svjetskom prvenstvu. Protiv vrhunske izvedbe naših reprezentativaca odličan talijanski par nije imao u ovom finalu velike šanse.


Marin Ćubela osvojio brončanu medalju u disciplini pojedinačno klasično.


Marino Milićević osvojio brončanu medalju u brzinskom izbijanju.


Hrvatska reprezentacija je s dvije zlatne i dvije brončane medalje jedna od najuspješnijih nacija na ovom Svjetskom prvenstvu u volo specijalnosti. S brončanom medaljom Ane Juginović u preciznom izbijanju u specijalnosti raffa hrvatska delegacija se s pet osvojenih medalja vraća u Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!