Hrvatskog boksača čeka meč karijere: To je velika titula

13.02.2023.

20:26

Autor: Sport/HRT

Agron Smakići

Agron Smakići

Foto: HTV / HRT

Agron Smakići u prigodi je postati treći hrvatski predstavnik s naslovom europskog prvaka u profesionalnom boksu. Zagrebačkog boksača 4. ožujka čeka najveći izazov, a u kakvom ga ozračju dočekuje on i njegov tim koji čine Zlatko Maletić, Pero Kuterovac i Ivan Filipović provjerio je naš kolega Edin Mahmuljin.

Smakići se čini itekako spreman za veliki izazov, bez velike pompe gradi svoju karijeru, nakon 20 profesionalnih borbi, 19 pobjeda od čega 17 nokautom u njemačkom Bochumu 4. ožujka očekuje ga meč karijere. Borba za europsku titulu u EBU organizaciji.


- Bitan je za mene, moju ekipu, Hrvatsku i cijeli Balkan. To je velika titula. Poslije svih tih velikih svjetskih titula je europska. Jedna od priznatijih titula i to mi otvara put za dalje, rekao je Smakići.


Do sada je osvajanje europske titule uspjelo dobro poznatim imenima hrvatskog boksa Željku Mavroviću i Stipi Drvišu. Na tom putu protivnik hrvatskom borcu biti će, nakon 20 borbi neporaženi Nijemac turskih korijena Agita Kabail.

S 32 godine u najboljim je boksačkim godinama. Ima dobar tim, Zlatka Maletića, Peru Kuterovca i Ivana Filipovića što smatra itekako važnim ako se čovjek misli ozbiljno baviti ovim poslom.


Smakići je 39 teškaš svijeta, usporedbe radi Hrgović je 19., a europska titula gurnula bi ga u društvo 15 najboljih na svijetu u barem jednoj od najvećih svjetskih organizacija, znači na veliku pozornicu i nadomak ozbiljnih svjetskih titula.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!