Hrvatsko pojačanje u trenerskom timu dvostruke svjetske prvakinje

29.04.2023.

16:29

Autor: I.L./HRT

Natko Zrnčić Dim u timu Ilke Štuhec

Natko Zrnčić Dim u timu Ilke Štuhec

Foto: - / Privatni album

Osim glavne trenerice Darje Črnko, trenersku će funkciju obnašati i bivši hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim.

Bivši hrvatski skijaš priključio se trenerskoj ekipi najbolje slovenske skijašice i dvostruke svjetske prvakinje u spustu Ilke Štuhec.

Zrnčić Dim je kao natjecatelj 14 godina nastupao u Svjetskom kupu, a pet je puta stao na pobjedničko postolje, svaki put u kombinaciji. Četiri puta je bio treći, a jednom drugi. Najveći uspjeh ostvario je u Val d'Isèreu 2009. godine kada je na Svjetskom prvenstvu osvojio broncu u superkombinaciji.

Završivši s natjecateljskim dijelom svoje karijere, pridružio se timu Ree Hraski naše najtrofejnije gluhe skijašice, te su na Olimpijadi gluhih osvojili dvije brončane medalje, nakon čega je imao nekoliko privatnih angažmana u stranim i domaćim ekipama. Zadnje dvije godine bio je zaposlen u Hrvatskom skijaškom savezu gdje je trenirao Tvrtka Ljutića, a sada mijenja boje i odlazi u Sloveniju.


Stigao na poziv Ilke Štuhec


- U Sloveniju dolazim na poziv Ilke Štuhec, dvostruke svjetske prvakinje, i na poziv njene majke, koja je šefica te ekipe. Veselim se tom izazovu, bit će jako interesantno raditi s njima i vjerujem da možemo ponoviti uspjehe koji su bili ove godine, ponovno stajati na postolju i pobjeđivati utrke, izjavio je Natko Zrnčić Dim.


Ilka Štuhec je proteklu sezonu završila na 11. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa, dok je u spustu bila druga iza Talijanke Sofije Goggije. U Svjetskom kupu je ukupno ostvarila 11 pobjeda pri čemu sedam u spustu, a dva puta u karijeri je bila svjetska prvakinja u spustu - 2017. u St. Moritzu, te dvije godine poslije u Areu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!