12:02 / 24.10.2018.

Autor: HRT

Hrvatski taekwondoisti preko Grand slam turnira traže kartu za Tokio

Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Sedmoro hrvatskih teakwondaša iz klubova TK Dubrava i TK Osvit idući će tjedan sudjelovati u kineskom gradu Wuxiju na kvalifikacijama za Grand Slam.
Sedmoro hrvatskih teakwondaša iz klubova TK Dubrava i TK Osvit idući će tjedan sudjelovati u kineskom gradu Wuxiju na kvalifikacijama za Grand Slam koji se u istom gradu održava od 9. do 16. prosinca.

Grand Slam je natjecanje velikog novčanog fonda, a osim toga jedan je od načina kvalificiranja na OI 2020 u Tokiju. Naime, plasman na OI osigurava pet najboljih s olimpijske rang liste, dok šesti plasman može osigurati zahvaljujući dobrom rezultatu s Grand slam turnira. 
Hrvatske boje će kvalifikacijama će braniti Marija Štetić, Kristina Beroš i Doris Pole iz TK Dubrava, dok su Deni Andrun Razić, Luka Horvat, Ivan Šapina i Vedran Golec članovi TK Osvita.
Očekivanja su velika jer su Marija Štetić (do 57 kg) na Europskom prvenstvu, koje je u svibnju održano u ruskom Kazanju osvojila broncu, kao i Kristina Beroš, ali u kategoriji do 62 kg. Doris Pole, koja se bori u kategoriji do 67 kg, na EP-u u Kazanju je bila peta, a ovaj je vikend nastupila na Grand prix turniru u Manchesteru gdje je poražena u četvrtfinalu. 
Medalju je na EP u Kazanju osvojio i Deni Andrun Razić koji je bio brončani u kategoriji do 63 kg., Luka Horvat (do 80 kg), Ivan Šapina (do 87 kg) i Vedran Golec (do 80 kg), koji je na EP 2014. bio srebrni, također se  nadaju dobrom rezultatu i bodovima koji bi im mogli osigurati put u Tokio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!