Hrvatski strijelci osvojili momčadsko srebro u trapu

29.08.2022.

Zadnja izmjena 16:59

Autor: HRT/Hina

Josip Glasnović

Josip Glasnović

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatski strijelci braća Anton i Josip Glasnović te Francesco Ravalico osvojili su srebrnu medalju u momčadskom natjecanju discipline trap na Europskom prvenstvu u gađanju letećih meta kojem je domaćin ciparska Larnaca.

Talijani Lorenzo Ferrari, Daniele Resca i Mauro de Filippis novi su europski prvaci, a u finalnom su nadmetanju sa 6-2 bili bolji od hrvatskog trojca.

U prvoj seriji su talijanski strijelci imali samo jedan promašaj, dok su u hrvatskom trojcu po jednu metu promašili Josip Glasnović i Francesco Ravalico pa su Talijani dobili taj dio natjecanja sa 14-13 i poveli sa 2-0, s obzirom na to da su u svakoj seriji u igri dva boda.

Josip Glasnović je drugu seriju otvorio sa dva promašaja, a kad je prvi put u finalu promašio i njegov stariji brat Anton, činilo se da će Talijani otići na velikih 4-0. No, i oni su imali tri promašaja te je nakon neodlučenih 12-12 rezultat u finalu nakon dvije serije bio 3-1 za talijanski trojac.

Vrlo uzbudljiva je bila treća serija u kojoj je odlučivao zadnji metak Josipa Glasnovića. Njegov pogodak bi donio seriju hrvatskim strijelcima i izjednačenje na 3-3. No, nakon pregledavanja snimke suci su prosudili da je olimpijski pobjednik iz 2016. promašio pa je rezultat serije bio 13-13, a Talijani su zadržali prednost od dva boda (4-2).

U četvrtoj seriji hrvatski su strijelci imali niz od četiri promašaja, što je na kraju presudilo i donijelo Talijanima zlato, a konačan rezultat u finalu bio je 6-2.

Josipu Glasnoviću je ovo već deveta momčadska medalja na europskim prvenstvima s kojih u toj konkurenciji ima tri zlata, četiri srebra i dvije bronce.

Brončanu medalju su osvojili Britanci Nathan Hales, Aaron Heading i Matthew John Coward-Holley koji su sa 7-1 bili bolji od Nijemaca Paula Pigorscha, Stevea Eidekorna i Andreasa Loewa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!