18:26 / 05.01.2021.

Autor: Mirna Zidarić/Sport/HRT

Hrvatski skijaši spremni za Sljeme

Screenshot HRT

Screenshot HRT

Foto: - / HRT

Najviše se, s razlogom, očekuje od Filipa Zubčića koji je sjajno ušao u sezonu.
Nakon što je Vlhova obranila naslov sljemenske snježne kraljice, u srijedu  ćemo saznati tko je sljemenski kralj. Hrvatsku će predstavljati četvorica skijaša. Filip Zubčić startat će 16-i, Istok Rodeš 33-i, Matej Vidović 52-i, a odmah iza njega sa startnim brojem 53 krenut će Samuel Kolega. Uvodni program kreće od 11 i 45 na našem Drugom.

Najviše se, s razlogom, očekuje od Filipa Zubčića koji je sjajno ušao u sezonu.

- Sezona je počela stvarno jako dobro, veleslalom je išao po planu, slalom solidno, možda mjesta nisu bila dobra koliko skijanje, ali uspjeli smo broj 16 izboriti, a to je bio cilj prije siječnja. Osjećam se odlično, spreman sam za ovih devet utrka u mjesec dana, čak mislim u samo 25 dana, a posebno jedva čekam utrku na Sljemenu. Uvjeti nisu idealni, ali navikli smo na to i nećemo se žaliti, rekao je Zubčić.


Zbog ozljede je imao problema u pripremnom periodu, no Istok Rodeš smatra da je na domaćem brdu sve moguće.

- Inače bi bila očekivanja ući u 30, to bi bilo ispod mojih očekivanja, ali sad je to ok, a ja sam svjestan kada sam jednom među 30 onda se može dogoditi svašta, posebno s ovim vremenskim uvjetima. Vodim se time da uđem među 30, a nakon toga me ne bi začudilo apsolutno ništa, rekao je Rodeš.


Iako više nije u sastavu reprezentacije Matej Vidović zahvalan je na prilici koju će dobiti na Sljemenu.

- Ja sam zadovoljan s formom, na treningu se dobro skijam, vidjet ćemo što će sutra biti sa stazom, vjerujem da će organizatori dati sve od sebe, dan i noć su na pisti, da naprave sve što mogu, a ja se nadam da će onda i za moj broj, koji i nije baš neki, izdržati staza i da ću moći nešto napraviti.

Samuel Kolega zadovoljan je treninzima ovih dana i ne osjeća pritisak domaćeg terena, nego se nada dobrom ishodu.

- Nadamo se uvijek svi najboljem, radimo za to i kad tad će doći sigurno, rekao je Kolega.

Prva vožnja počinje u 12 sati i 15 minuta, a druga je na rasporedu u 15 i 30.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!