Hrvatskoj 11 medalja sa Svjetskog prvenstva

28.10.2022.

16:24

Autor: I.L./HRT/Hina

Hrvatski reprezentativci osvojili 11 medalja

Hrvatski reprezentativci osvojili 11 medalja

Foto: - / Hrvatski savez za obaranje ruke

Hrvatski reprezentativci osvojili su čak 11 medalja na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke koje je održano u turskoj Antalyji.

Na Svjetskom prvenstvu je nastupilo više od 1.500 natjecatelja iz 54 zemlje svijeta među kojima i rekordna hrvatska delegacija s 24 člana.

Natjecanje je održano u kategoriji juniora, te seniora s i bez invaliditeta.

Hrvatski predstavnici osvojili su ukupno 11 medalja - tri zlata, pet srebrnih i tri brončane.

Od hrvatskih reprezentativaca najuspješniji je bio Rino Mašić koji je u osvojio čak tri medalje - dva zlata u juniorskoj (lijeva i desna ruka), te srebro u seniorskoj konkurenciji do 100 kg lijeva ruka.

Ivo Križan je osvojio broncu na desnoj ruci u seniorskoj kategoriji do 110 kg, dok je Josip Francki bio treći na lijevoj ruci u konkurenciji do 90 kg i 21 godinu.

Fran Mikulić je osvojio zlato s lijevom i broncu s desnom rukom u konkurenciji do 15 godina.

U konkurenciji parasportaša Luka Drokan je u konkurenciji seniora 80 kg (stojeće) osvojio druga mjesta s lijevom i desnom rukom, dok je Domagoj Cvitković u konkurenciji seniora 75+kg (kolica) bio drugi s lijevom rukom, te treći s desnom rukom.

Hrvatski reprezentativci osvojili 11 medalja

Hrvatski reprezentativci osvojili 11 medalja

Foto: - / Hrvatski savez za obaranje ruke

Predsjednik Hrvatskog i potpredsjednik europskog Saveza za obaranje ruke osoba Aleksandar Jakovac napomenuo je kako je čak 11 medalja osvojenih na SP-u rezultat kontinuiteta kvalitetnog rada klubova i Saveza te vrlo ozbiljnog pristupa sportaša prema trenažnom procesu bez kojeg ne bi bilo moguće ostvariti ovakav uspjeh.


- Rino Mašić je bio jedan od najuspješnijih sportaša svjetskog prvenstva s obzirom na to da je osvojio tri medalje, kazao je Jakovac dodavši: - Domagoj Cvitković je u borbi za finale najteže sjedeće kategorije pobijedio do tada nepobjedivog višestrukog svjetskog prvaka, Turčina Umita Burunlulara, a Luka Drokan trenutno je u fazi podizanja kilaže te su dva srebra izvrstan rezultat u deset kilograma višoj kategoriji te za njega novoj sredini.


Jakovac je istaknuo kako se raduje 2028. godini i vrlo velikoj šansi da ćemo obaranje ruke gledati i na Paraolimpijskim igrama u Los Angelesu.

- Siguran sam kako će veliku ulogu u borbama za medalje imati i naši parasportaši, na kraju je kazao Jakovac.

HRVATSKE MEDALJE NA SP:

Rino Mašić - 2 zlata u juniorima te srebro u seniorima

Luka Drokan (2 srebra) - osobe s invaliditetom

Domagoj Cvitković (2 srebra) - osobe s invaliditetom - kolica

Ivo Križan (bronca) - seniori 110kg

Josip Francki (bronca -21 godinu)

Fran Mikulić (zlato i bronca -15 godina)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!