Hrvatski plivački savez o navodnoj suspenziji LEN-a

08.11.2021.

08:31

Autor: I.Ž.K./HRT/HPS

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Hrvatski plivački savez oglasio se priopćenjem veznim za navodnu suspenziju Europske plivačke federacije (LEN). 

"Hrvatski plivački savez kao reakciju na napise o navodnoj suspenziji od strane LEN-a medijima dostavlja informaciju kako do ovog trenutka nije zaprimljena nikakva službena obavijest o tome. HPS nije niti u jednom trenutku kršio statutarne odredbe LEN-a te smo stava kako nema opravdanog razloga za suspenziju.

Zapanjeni smo neslužbenom informacijom prema kojoj je za suspenziju glasao i hrvatski predstavnik u Uredu LEN-a Predrag Sloboda, suprotno statutarnim odredbama i protiv interesa dvaju saveza koju su ga imenovali, HPS-a i Hrvatskog vaterpolo saveza.

LEN je već predugo pod povećalom zbog navodnih sumnjivih novčanih tijekova i stavljanja politike te interesa moćnih pojedinaca ispred sporta i natjecatelja. Želja pojedinih saveza i njihovih predstavnika za iskorjenjivanjem takvih negativnih pojava iz plivanja nije i ne smije biti razlogom za suspenzije i kažnjavanje čitavih reprezentacija", navodi se u priopćenju. 

Sportske novosti pišu kako je u pozadini priče neslaganje velikog dijela nacionalnih saveza s radom LEN-a i njegovih aktualnih čelnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!