11:43 / 29.10.2019.

Autor: M.M./Hina

Hrvatski paraboćari u lovu na paraolimpijske igre

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski paraboćari od 30. listopada do 3. studenog u portugalskom gradu Povoa de Varzim nastupit će na turniru Svjetskog kupa - BISFed 2019 Boccia World Open.
Hrvatski paraboćari od 30. listopada do 3. studenog u portugalskom gradu Povoa de Varzim nastupit će na turniru Svjetskog kupa - BISFed 2019 Boccia World Open na kojem će loviti bodove za plasman na paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Kao i na svim dosadašnjim turnirima Svjetskog kupa, u pojedinačnom dijelu natjecanja u BC4 kategoriji hrvatske boje branit će Davor Komar i Melisa Osmanović, članovi BKOSIŽ “Istrijana” iz Pule.

- U Portugal putujem kao 12. igrač svijeta. Za siguran prolazak na paraolimpijske igre trebao bih osvojiti prvo mjesto što neće biti lak zadatak s obzirom da u Portugal dolaze najjači svjetski paraboćari, kazao je ponajbolji hrvatski paraboćar Davor Komar koji još ima realne izglede da bude prvi hrvatski predstavnik na paraolimpijskim igrama.

- Pažljivo ćemo pratiti i natjecanje u parovima. Ukoliko se kanadski par plasira u polufinale, automatski ulazi među prvih devet parova na svijetu, što također znači moj direktni plasman na POI. Pripremao sam se intenzivno i u potpunosti sam spreman, zaključio je Komar.

Izbornik Tomislav Bunjevac istaknuo je kako se u Portugalu očekuje vrlo jak turnir jer se radi o jednoj od posljednjih prigoda za osvajanje bodova potrebnih za plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

- Samo će još igrači iz Azije i Oceanije imati priliku za osvajanje ponešto bodova u prosincu na Azijskom kupu u Dubaiju, kazao je Bunjevac.

Melisa Osmanović, trenutno 51. igračica svijeta, lovi vizu za Tokio putem tzv. 'female quote', a za čekiranje karte za POI mora skupiti devet bodova više od Karle Manuel Enriquez, za što će jo trebati barem plasman u četvrtfinale.

U subotu i nedjelju očekuje nas natjecanje parova, u kojem će se Davoru i Melisi, pridružiti i Damir Juren iz BK OSI DDZ "Željko Klepač" – URIHO iz Zagreba.

Hrvatski par još ima šanse ostvariti plasman u Tokio, iako će to biti izuzetno težak pothvat. Za takav uspjeh potrebno je osvojiti prvo mjesto bez ijednog poraza u grupi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!