Hrvatski paraatletičari nastupili na Grand Prix mitingu u Dubaiju

01.03.2023.

10:47

Autor: HRT/HINA

Velimir Šandor

Velimir Šandor

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Od 26. veljače do 1. ožujka u Dubaiju je održan drugi WPA Grand Prix atletski miting na kojem je nastupilo i četvero hrvatskih predstavnika Velimir Šandor u bacanju diska, Ani Jelenić u bacanju kugle, Mirnes Omerhodžić u bacanju čunja, te Marin Županović u bacanju koplja.

Bilo je to prvo natjecanje nakon osam mjeseci pauze zbog ozljede na kojem je nastupio osvajač srebra na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i bronce iz Rio de Janeira, Velimir Šandor (F52) u bacanju diska. S rezultatom 17.75 bio je prvi, međutim moramo napomenuti kako je član velikogoričkog Uspona jedini nastupio u svojoj kategoriji.


Velimir je imao svih šest ispravnih hitaca, a najdalje je bacio u četvrtoj seriji.


- Nakon travnja prošle godine i prvenstva Hrvatske u Puli nisam nastupao zbog ozljede ramena i vrata. Više sam nego zadovoljan s rezultatom jer sam se tek početkom siječnja vratio u normalan ritam treninga. Ostvario sam rezultat koji me vraća u vrh svjetskih lista, a siguran sam kako ću se ove godine dizati u rezultatima, a vrhunac sezone je Svjetsko prvenstvo u Parizu koje je u srpnju ove godine, kazao je Šandor.


Ani Jelenić (F33) u bacanju kugle je osvojila peto mjesto s novim hrvatskim rekordom 4.81 metara. Ukupno je imala pet ispravnih hitaca, a vlastiti državni rekord popravila je za 0.47 metara. Najbolja je bila Alžirka Asmahane Boudjadar s rezultatom 6.58m.


Marin Županović (F54) natjecao je u bacanju koplja te je s rezultatom 17.30 metara zauzeo ukupno šesto mjesto. Najdalji hitac bacio je u prvoj seriji, a imao je još dva ispravna pokušaja. Slavio je Iranac Hamed Amiri sa 30.35m.


Mirnes Omerhodžić (F51) je bacanju koplja, zabilježio svih šest neispravnih hitaca i ostao je bez plasmana na natjecanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!