12:26 / 13.07.2021.

Autor: Sport/Dnevnik u podne/HRT

Hrvatski olimpijac završio u samoizolaciji u Tokiju: Malo je sve to čudno

Matija Marinić

Matija Marinić

Foto: HTV / HRT

Potpisivanjem Olimpijske povelje o fair-playu hrvatski olimpijci jučer su ispraćeni put Tokija.

Hrvatsku će na Igrama u Japanu predstavljati 59 sportaša i sportašica u 16 sportova.

Svečano otvorenje Olimpijskih igara na rasporedu je 23. srpnja, nažalost pred praznim tribinama, a tako će biti i na svim borilištima zbog izvanrednog stanja koje je proglašeno u Tokiju. Prijenos Igara pratite na našem Drugom programu.

I jedan hrvatski sportaš našao se u problemima vezanim uz koronavirus. Kanuist Matija Marinić koji je put Tokija otišao prije tjedan dana nalazi se u samoizolaciji. U avionu u kojem je putovao bila je prisutna jedna zaražena osoba.


- Ja i moj trener došli smo u Tokio prije osam dana letom iz Istanbula. Jučer nam je obznanjeno da je jedan od putnika bio zaražen koronom. Malo je to čudno sve, u osam dana koliko smo ovdje, svaki dan smo testirani na koronavirus i svaki put smo bili negativni. Još je veći paradoks da su tim letom putovale i druge nacije, dok je samo par nacija stavljeno u karantenu, a ostale nisu, to nije fair-play, objasnio je Marinić.

- Ako ću još sedam dana biti u karanteni, onda će moj nastup na Olimpijskim igrama biti upitan. Nadam se da će se situacija s karantenom riješiti jer ja sam zdrav i sposoban na trening. Pošto sam negativan, mislim da nema smisla da budem u karanteni, rekao je Marinić.


Nakon što je tri dana u Japanu bio u karanteni, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach sastao se sa Seiko Hashimoto, predsjednicom organizacijskog odbora Igara u Tokiju.

- Vaš organizacijski odbor i svi vaši zaposlenici izvrsno rade svoj posao u pripremama za ove olimpijske i paraolimpijske igre. Uspjeli ste Tokio učiniti najbolje pripremljenim gradom za Olimpijske igre, rekao je Bach.

Hashimoto je naglasila da će zadatak Organizacijskog odbora biti završen tek kada sportaši napuste Tokio.

- Postoje različiti problemi, ali naporno radimo na njihovu rješavanju uz svakodnevnu koordinaciju. Dat ćemo sve od sebe da uspijemo, i Vas molimo da nam date svoje smjernice, rekla je Hashimoto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!