21:01 / 29.05.2021.

Autor: I.L./Hina

Hrvatski odbojkaši izgubili od Austrije

Hrvatski odbojkaši

Hrvatski odbojkaši

Foto: Marko Dimić / PIXSELL

Nakon što su dan prije osigurali nastup na Final Fouru Srebrne europske lige pobjedom nad Mađarskom od 3-1, hrvatski su odbojkaški izgubili od Austrije s 2-3 (17-25, 25-20, 23-25, 25-10, 10-15) u posljednjem kolu skupine B.

Hrvatski izbornik Emanuele Zanini odmarao je veći dio susreta igrače koji su do ovog susreta najviše igrali, poput Marka Sedlačeka i Filipa Šestana.

Naša je reprezentacija bila dominantna u bloku sa 16 poena, prema devet austrijskih, a oba su suparnika imala po šest as servisa. No, Austrijanci su napravili 54 direktna poena u napadu, dok su hrvatski igrači u tom segmentu napravili 46 poena. Hrvatska je imala 28 neforsiranih pogrešaka, a Austrija 32.  

Ivan Zeljković je sa 16 poena bio najučinkovitiji u hrvatskoj reprezentaciji.

- Nažalost, izgubili smo posljednju utakmicu na turniru, u petom setu koji je gotovo uvijek neizvjestan. Ušli smo u malo izmijenjenom sastavu u meč, no s obzirom na velike amplitude tijekom utakmice mislim da je nedostajalo i snage. No, moramo svakako biti zadovoljni nastupom, cilj je ostvaren, ušli smo na Final Four i sada idemo sljedeći vikend u Strumicu na završni turnir na kojem također imamo visoke ambicije, izjavio je Zeljković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!