20:04 / 27.05.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Hrvatski odbojkaši na EP-u u skupini D u Tallinu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u prvom krugu ovogodišnjeg Europskog prvenstva igrat će u skupini D u estonskom Tallinu s reprezentacijom domaćina, Latvijom, Francuskom, Njemačkom i Slovačkom, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak u Helsinkiju.

Osim Estonije, domaćini prve faze natjecanja su Poljska, Češka i Finska, a termin Europskog prvenstva je od 1. do 19. rujna.

- Jako sam zadovoljan skupinom. Sigurno da su Francuzi favoriti, ali mi se sigurno nećemo zadovoljiti samo plasmanom na Europsko prvenstvo i samim time što smo sudionici već se možemo nositi sa svakom reprezentacijom u toj skupini. Siguran sam da će naša momčad dati sve od sebe te da ćemo se jako dobro pripremiti za nadolazeće Europsko prvenstvo, izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije Tsimafei Zhukouski.

Na ovogodišnjem EP-u sudjeluju 24 reprezentacije koje su podijeljene u četiri skupine prvog kruga. U skupini A, kojoj je domaćin poljski Krakow, uz domaćina će igrati Belgija, Srbija, Ukrajina, Grčka i Portugal.

Domaćin skupini B je Ostrava, a čine ju Češka, Italija, Slovenija, Bugarska, Bjelorusija i Crna Gora.

Utakmice skupine C bit će igrane u finskom Tampereu, a uz domaćina u njoj su Rusija, Nizozemska, Turska, Španjolska i Sjeverna Makedonija.

- Mislim da su sve grupe jako zanimljive i teške. Natječu se 24 najbolje momčadi u Europi. Naša grupa s Francuskom i Njemačkom koji su prvi favoriti grupe je prolazna i mislim da imamo lijepu šansu da napravimo dobar rezultat i iskorak hrvatske muške odbojke u Europi. Estonija kao domaćin ekipa je koja je malo ispred ostalih, uz Francusku i Njemačku. Mislim da sa svima možemo kvalitetno igrati. U zadnjoj utakmici s Nizozemskom pokazali smo da možemo parirati i jačim ekipama na njihovom terenu te ih na kraju i pobijediti, izjavio je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

- Očekujem našu dobru pripremu te da će izbornik napraviti dobru analizu protivnika. Uz dobru pripremu i prijateljske utakmice mogli bismo biti konkurentni za prolazak u drugi krug. Naš cilj ostvaren je samim time što smo otišli na EP, ali svakako ćemo iskoristiti priliku da budemo među 16 ili osam najboljih u Europi, dodao je Žanić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!