16:27 / 05.05.2020.

Autor: A.M./Hina

Hrvatski odbojkaš u Bjelorusiji: Ovdje i dalje nema nikavih restrikcija

Ivan Raič u hrvatskom dresu (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)

Ivan Raič u hrvatskom dresu (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Bjelorusiji i dalje nema nikakvog velikog straha od koronavirusa, kazao je Ivan Raič, hrvatski odbojkaški reprezentativac i igrač bjeloruskog Šahtera iz Soligorska.
- Mlađa populacija u Bjelorusiji je više zabrinuta zbog koronavirusa jer vide što se događa po Europi i plaši ih bolest, no i dalje nema nikakvog velikog straha, kazao je Ivan Raič, hrvatski odbojkaški reprezentativac i igrač bjeloruskog Šahtera iz Soligorska.
Bjelorusija je jedina zemlja u Europi koja nije uvela mjere za suzbijanje koronavirusa, a unatoč sve većem broju zaraženih život se nastavlja normalno, a svjetsku pažnju privlače bjeloruske sportske lige koje su jedine aktivne na kontinentu.
- Ove godine natjecali smo se u Ligi prvaka, nacionalnom prvenstvu i finalu Kupa. Ostalo nam je odigrati još samo završnicu Nacionalnog prvenstva ali ono je prekinuto odlukom saveza i prvenstvo je završeno bez pobjednika.Za sada nema nikakvih restrikcija u državi, život teče uobičajenim putem. Restorani i kafići i dalje rade, a mi treniramo normalno, kazao je Raič.
Dok se njegovi kolegice i kolege diljem svijeta tek polako vraćaju treninzima, za Ivana uobičajen sportski život nije ni prestao. Bjelorusija trenutno ima više od 15 tisuća zaraženih i jednu od najbržih stopa rasta novozaraženih na svijetu, ali to ne zaustavlja prvenstva u nogometu i hokeju. Unatoč ležernom pristupu vlasti, Ivan otkriva da on i njegova obitelj ipak paze na zdravlje.
- Moram priznati da se mi dobro nosimo sa cijelom ovom situacijom. Možda smo čak i navikli na ovo stanje jer svaki put kada igram u nekom klubu na sezoni, u inozemstvu, vodimo sličan karantenski život koji se sastoji od treninga i odlaska kući. No, sada smo svakako više oprezniji. Jedino gdje izlazimo je do supermarketa, a iz kuće ne izlazimo bez zaštitnih rukavica i maski za lice.
Koronavirus paralizirao je svijet sporta, a ni odbojka nije iznimka. Hrvatski reprezentativci i Hrvatski odbojkaški savez s nestrpljenjem očekuju poboljšanje stanje i povratak u uobičajenu sportsku svakodnevicu.
- U kontaktu sam s većinom suigrača iz reprezentacije te se nadam da ćemo se vidjeti čim se smiri ova situacija. Siguran sam da svima teško pada nedostatak treniranja i neizvjesnost oko sljedeće sezone. Zaista se nadam da će se ova situacija što prije riješiti, zaključio je Ivan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!