Hrvatski karatisti od sutra kreću u lov na medalje

24.05.2022.

10:13

Autor: HRT/Hina

Anđelo Kvesić

Anđelo Kvesić

Foto: Boris Rađenović / -

 Pomlađena hrvatska karate reprezentacija stigla je u turski grad Gaziantep gdje od sutra počinje 57. Europsko prvenstvo u karateu.  

Hrvatske boje prvoga dana EP-a branit će Sara Malčec i Matija Relić u pojedinačnim katama, a u borbama - Dino Šimunec (-75 kg), Enes Garibović (-84 kg), Anđelo Kvesić (+84 kg), Petra Nuić (-61 kg), Sadea Bećirović (-68 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg). 


Prošle godine u Poreču hrvatski su karatisti osvojili četiri odličja. Muška reprezentacija u borbama osvojila je naslov europskog prvaka, a bronce su osvojili ženska reprezentacija u borbama, Enes Garibović (-75 kg) te u parakarateu Danijela Topić. I ovoga puta želja za visokim ostvarenjima je naglašena. a hrvatska karate obitelj od samostalnosti Hrvatske na seniorskim je EP i SP osvojila više od sto odličja. 


U Gaziantepu nedaleko sirijske granice se na Europskom prvenstvu, koje traje do nedjelju, očekuje nastup više od 500 natjecatelja iz 45 zemalja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!