Hrvatski kajakaši i kanuisti spremni za Olimpijske igre

08.07.2021.

09:33

Autor: Saša Užarević/M.M./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Hrvatski kajakaši i kanuisti spremni za Olimpijske igre

Hrvatski kajakaši i kanuisti spremni za Olimpijske igre

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

Na Olimpijske igre u Japanu, koje počinju 23. srpnja, spremaju se krenuti hrvatski kajakaši i kanuisti Matija Marinić, Anamarija Govorčinović i Vanesa Tot. Od olimpijskih igara imaju velika očekivanja.

- Od Olimpijade očekujem kvalitetan nastup. Potrudit ću se ući u finala a onda vidjeti kakva će mi biti sreća, rekao je Matija Marinić.

Anamarija Govorčinović prva je hrvatska kajakašica koja će nastupiti na olimpijskim igrama.

- Jako ponosna što sam prva koja je to ostvarila i imam čast i prva nastupati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, rekla je Anamarija.

Za nastup na ovim Olimpijskim igrama prošli su naporne pripreme.

- Pripremao sam se dobro s obzirom na stanje s koronom. Odradio sam zimske pripreme u Arapskim Emiratima i par utrka ove sezone - europsko i svjetski kup, gdje sam pokazao dobru formu s jednim osvojenim finalom i vremenima za finala, rekao je Marinić.

Ovi sportaši se nadaju kako će njihovi uspjesi u kajaku i kanuu privući još više mladih ljudi u ovaj predivni sport.

- Nadam se da će moj uspjeh i popularizacija našeg sporta pridonijeti tome da se mladi više uključe. Kajak i kanu na divljim vodama je jedan od ljepših sportova jer je u prirodi, na prirodnim vodama. Svima nam fali malo više vremena provoditi u prirodi, istaknuo je Marinić.

Nadamo se da će se ovi vrhunsku hrvatski sportaši iz Japana vratiti s medaljama oko vrata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!