11:00 / 11.05.2021.

Autor: A.M./HRT/Dobro jutro, Hrvatska

Hrvatski judaši u pandemiji prednjače u organizaciji velikih natjecanja

Glasnogovornik Hrvatskog judo saveza Bruno Blumenschein

Glasnogovornik Hrvatskog judo saveza Bruno Blumenschein

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Na Zagreb European Openu u judu bilo je 500 natjecatelja u jednom prostoru. O tom danas neobičnom uspjehu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska pričali su glasnogovornik Hrvatskog judo saveza Bruno Blumenschein i osvajačica zlatne medalje u kategoriji do 63 kilograma Iva Oberan.

- Zaista smo ponosni da smo odličnom organizacijom i komunikacijom sa svim institucijama to prošli. Svi su imali dva ulazna negativna PCR testa i odmah ih se na licu mjesta opet testiralo, a tko je ostajao duže također je svakih 48 sati prolazio PCR test, obavljeno je više od 1200 testova, a samo je jedan bio pozitivan i odmah se koristila procedura koja je bila jasna. Nakon EP-a u Poreču još jedan veliki turnir koji je prošao fenomenalno i jako nam je drago dobiti pohvale iz Hrvatske i Europe, rekao je Blumenschein.

Hrvatski judaši imali su prave navijače:

- Nema publike, ali članovi reprezentacije i treneri su bili glasni, rekla je Oberan, koja je istaknula koliko joj je i tako limitirana publika na tribinama pomogla na putu do zlatne medalje.

- Veliko veselje, ponos i veliki trud da je Iva uspjela, dodao je Blumenschein.

Hrvatska je imala 42 natjecatelja, a s 19 godina broncu je osvojila i Lara Cvjetko.

- Hrvatska je i u pandemiji pokazala da smo među prvima, nakon ta dva EP-a u Poreču, ovo je nastavak europskih natjecanja, i zaista nam je drago da će biti i Europski kadetski kup u Poreču u lipnju. Kroz judo imamo simbiozu i turizma i gospodarstva, kad dođe toliko broj ljudi to je neko trošenje i ulaganje, ali i promocija. Ne smiju natjecatelji izlaziti iz balona, ali i televizijska slika i medijski izvještaji idu po cijelom svijetu, doao je Blumenschein.

Više pogledajte u videu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!