Hrvatski gimnastičari u Dohi na Svjetskom kupu

28.02.2023.

15:21

Autor: K.L./Hina

Tin Srbić

Tin Srbić

Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Hrvatska gimnastička reprezentacija u sastavu Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Marko Sambolec, Marko Jovičić i Tina Zelčić nalazi se u Dohi koja je domaćin drugom Svjetskom kupu nakon Cottbusa.

Sutra će se u kvalifikacijama boriti finalist Svjetskog kupa u Cottbusu, Aurel Benović na tlu, na istoj spravi Jovičić te Ude i Sambolec na konju s hvataljkama. U četvrtak, drugog kvalifikacijskog dana u lov na finale će Srbić na preči, Benović na preskoku te Zelčić na gredi.


- Nismo baš zadovoljni s početkom sezone u Cottbusu i s prvom etapom Svjetskog kupa, jednom od tri koja nas čekaju u nizu u prvom dijelu sezone. To je možda i za očekivati budući da su to prva natjecanja u sezoni, svi pomalo traže svoju idealnu izvedbu, rekao je predsjednik Tehničkog odbora HGS-a Vladimir Mađarević.


- Trenutno smo u Dohi, čekamo nastupe na drugom turniru SK. Bodovi sa četiri Svjetska kupa zbrajaju se i to su u biti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje nas u Antwerpenu čeka u listopadu. Očekivanja u Dohi su veća nego ovo što smo postigli u Cottbusu. Prošli smo danas podij trening, dečki su svi dobro odradili i možemo sutra očekivati stabilne kvalifikacije i nadam se prolaske u finala. Nakon Dohe se odmah vežemo na SK u Bakuu tako da će nam ovaj start sezone završiti tek 13. ožujka kada se vraćamo u Hrvatsku. Nadam se da će nam ti bodovi biti dostatni za plasman na SP i možda nećemo morati niti ići na četvrti SK u Cairu koji je nakon Europskog prvenstva u Antalyji. Vidjet ćemo kakvi će bodovi biti nakon Cottbusa, Dohe i Bakua pa ćemo odlučiti hoćemo li i s kojom delegacijom ići u Cairo, dodao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!