08:37 / 02.11.2021.

Autor: HRT

Hrvatski brzoklizači korak bliže plasmanu na ZOI

Hrvatski brzoklizači

Hrvatski brzoklizači

Foto: Meteor Klub za brzo klizanje / -

Od 28. do 31.10. u japanskoj Nagoyi održan je drugi ovogodišnji Svjetski kup u brzom klizanju na kratke staze.


Od naših predstavnika najbolji rezultat ostvarila je Valentina Aščić, osvajanjem 23. mjesta u disciplini 500m. Time se pridružila ostalim našim reprezentativcima koji su u ukupnom poretku nadomak plasmanu na Zimske olimpijske igre u Pekingu.


Nastupile su ukupno 102 klizačice i 131 klizač. Pobjednička postolja u 6 pojedinačnih i 3 ekipne discipline osvojili su predstavnici 7 zemalja, dok su pojedini favoriti ostali bez medalja. Sve to potvrđuje nastavak rasta popularnosti i razvoja ovog sporta u cijelom svijetu gdje više nema dominacije predstavnika samo nekoliko zemalja.


Preostala natjecanja ovogodišnje serije svjetskih kupova održavaju se u Europi. Nakon njih saznat ćemo i koje će zemlje imati svoje predstavnike na ZOI. Dio naših predstavnika na ovim natjecanjima nastupa bez financijske potpore HKS-a te vlastitim sredstvima financira troškove sudjelovanja i pokušaja ostvarivanja prvog nastupa hrvatskih brzoklizača na Olimpijskim igrama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!