23:53 / 24.10.2021.

Autor: K.L./Hina

Hrvatski boksači doznali imena suparnika u Beogradu

Toni Filipi

Toni Filipi

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Hrvatski boksači saznali su imena suparnika na 21. Svjetskom prvenstvu u Beogradu koje će trajati do 6. studenog.

U kategoriji do 57 kg Filip Kolak je slobodan je u 1. kolu, a u 1/16 finala u  četvrtak, 28. listopada borit će se protiv boljeg iz meča između bugarskog Kubanca Javiera Diaza Ibaneza i predstavnika Fair Chance Teama (međunarodne selekcije izbjeglica) Malikzadaha Hasibullaha. Do 60 kg Diego Mamić u 1. kolu u srijedu, 27. listopada borit će se protiv Kolumbijca Duvana Morena Zulete. Prođe li Kolumbijca, Puljanina Mamića u 1/16 finala čeka Tajvanac Chia Ching Hung.

Matteo Komadina će se u kategoriji do 63.5 kg boriti u utorak, 26. listopada protiv Korejca Jongseunga Leeja. Pobjeda ga već u 1/16 finala vodi na jakog Ukrajinca Denisa Pesotskija.

Antonio Tkalčić je slobodan u 1. kolu kategorije do 67 kg, a u 1/16 finala u četvrtak, 28. listopada čeka ga pobjednik meča između Brazilca Wandersona de Oliveire i Atichaija Phoemsapa (TBF). Brazilac De Oliveira je brazilski olimpijac i prvak Južne Amerike. U kategoriji do 71 kg Filip Kolarje također, slobodan u 1. kolu, a u 1/16 finala u petak, 29. listopada boksat će protiv Norvežanina Dona Eminija.

U kategoriji do 75 kg Gabrijel Veočić će se u 1. kolu u utorak, 26. listopada boriti protiv Meksikanca Hectora Martineza Aguirrea. U kategorij do 80 kg, u poluteškoj kategoriji naš veliki adut, olimpijac Luka Plantić borit će se u 1. kolu u utorak, 26. listopada protiv Slovenca Gregora Starašiniča. Prođe li Slovenca od kojeg je neosporno kvalitetniji, u 1/16  finala boksat će u subotu 30. listopada protiv Bjelorusa Alakseija Alfiorauja koji je 2019. godine bio četvrtfinalist Europskog prvenstva U-22.

U međuteškoj kategoriji do 86 kg Damir Plantić starta u 1. kolu u srijedu, 27. listopada protiv Gruzijca Artioma Jordaniana.

U teškoj kategoriji do 92 kg Toni Filipi slobodan je u 1.kolu, a onda ga već u 1/16 finala, u petak 29. listopada čeka ozbiljan izazov, pobjednik meča između Talijana Abbesa Aziza Mouhudiinea i Armenca Nareka Manasyana. Talijan mu je odlično poznat jer se Filipi s njima susretao i u finalu Prvenstva Europske Unije i Mediteranskih igara (izgubio na bodove), a Talijan je i europski prvak do 22 godine i s njim se Toni susretao i na reprezentativnim sparinzima u talijanskom Asizu. Armenac je pak bio sudionik i olimpijskih kvalifikacija.

U superteškoj kategoriji +92 kg, još jedan naš veliki adut Marko Milun slobodan je u 1. kolu, a u 1/16 finala borit će se u četvrtak 28. listopada protiv Turčina Berata Acara. Obojica su ove godine poraženi od istog suparnika u olimpijskim kvalifikacijama, Britanca Frazera Clarkea.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!