21:43 / 19.12.2020.

Autor: K.L./Hina

Hrvatske seniorke šeste u Europi, posebno priznanje Ani Đerek

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prvakinje Staroga kontinenta su Ukrajinke (154,663), srebrna je Rumunjska (154,496), a brončana Mađarska (151,597).
Hrvatska ženska gimnastička reprezentacija je na završenom ekipnom Europskom prvenstvu u Mersinu zauzela šesto mjesto, a Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač skupile su ukupno 136,762 boda.

Prvakinje Staroga kontinenta su Ukrajinke (154,663), srebrna je Rumunjska (154,496), a brončana Mađarska (151,597).
Na kraju finala hrvatska reprezentativka Ana Đerek, dvostruka olimpijka iz Splita, iz Gimnastičkog kluba Marjan, primila je posebnu nagradu Europske gimnastičke federacije - SmartScoring Shooting star nagradu.
To je nagrada za najelegantniju gimnastičku zvijezdu ovog prvenstva, nagradu koju je u muškoj konkurenciji prošloga tjedna primila turska zvijezda Ibrahim Colak.
Ovo je nagrada koju je Europska federacija u suradnji sa svojim partnerom SmartScoringom počela dodjeljivati 2018. godine, njome se "želi u središte pažnje staviti gimnastičarka i gimnastičar s iznimnom pričom, netko tko je nadahnuće za buduću generaciju gimnastičara, ali i širu javnost".
U nedjelju će u Mersinu biti novi veliki dan za hrvatsku gimnastiku. Od 8,00 ujutro po hrvatskom vremenu u lovu na pojedinačne medalje prvo će biti juniorke - Sara Šulekić na dvovisinskim ručama, tlu i preskoku, Nika Kukuljan Frleta na dvovisinskim ručama, te Antea Ercegović na preskoku.
Nakon njih od 13,00 sati na programu su pojedinačna seniorska finala u kojem će se naći Tijana Korent na preskoku, te Christina Zwicker na dvovisinskim ručama i gredi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!