16:24 / 29.05.2021.

Autor: I.L./HRT

Hrvatske posade ostale bez medalje

Posada Arapov/Šitić

Posada Arapov/Šitić

Foto: Hrvoje Duvančić / regate.com.hr

Sedam nije bio sretan broj za hrvatske posade na Europskom prvenstvu za klasu Zvijezda, koje je u subotu završeno u Splitu, jer su u posljednjem, sedmom plovu svi hrvatski predstavnici ostali bez medalje.

Iako su uoči posljednjeg dana Tonči Stipanović i Tudor Bilić, Mate Arapov i Ante Šitić te Marin Mišura i Tonko Barač imali šansu popeti se na pobjedničko postolje, to se nije dogodilo.

Arapov i Šitić stigli su šesti, Mišura i Barač bili su sedmi, a Stipanović i Bilić osvojili su 12. mjesto.

Zlatnu medalju je još u petak osvojio Talijan Chieffi, srebrni je Nijemac Merkelbach, a brončani je Amerikanac Augie Diaz. Umjesto medalja, najuspješniji natjecatelji dobili su skulpture koje je izradio Damir Vrdoljak Mandeta.

Regata u Splitu bila je prva regata ovakvog ranga koja je emitirana uz izravan prijenos na You Tube kanalu.

Na prvenstvu u organizaciji JK Mornar nastupile su ukupno 34 posade, među kojima su i velika jedriličarska imena kao što su Tonči Stipanović, Mare Arapov, Enrico Chieffi, Xavier Rohart, Augie Diaz

Konačan redoslijed: 1. Chieffi/Colaninno 22, 2. Merkelbach/Weise 26,  3. Diaz/Nehammer 32, 4. Juan K./Voltolini 36, 5. ARAPOV/ŠITIĆ 40, 6. STIPANOVIĆ/BILIĆ 43, 7. MIŠURA/BARAČ 43,20. PERHAT/PERHAT 99,23. VIŠIĆ/LULIĆ 108, 26. MARINOVIĆ/AKRAP 135

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!