11:20 / 17.05.2018.

Autor: HRT

Hrvatske kuglačice do 23 godine postale svjetske prvakinje

-

-

Foto: - / -

Hrvatska ženska kuglačka reprezentacija do 23 godine osvojila je naslov svjetskih prvakinja na XIX. Svjetskom prvenstvu koje se održava u Cluju.
Hrvatska ženska kuglačka reprezentacija do 23 godine osvojila je naslov svjetskih prvakinja na XIX. Svjetskom prvenstvu koje se održava u Cluju. Za Hrvatsku, prvenstvo je otvorila fantastična Ana Jambrović s  642 srušena čunja, zatim Mirna Bosak sa 615 čunjeva, a kao treća je nastupila Ivana Juričić sa srušenih 592 čunjeva te smo na sredini natjecanja držali  prvo mjesto. U drugom dijelu nastupile su Klara Sedla koja je srušila 551 čunjeva, Valentina Pavlaković s 547 srušenih čunjeva i za kraj da potvrdi zlato Milana Pavlic sa 606 srušenih čunjeva. Hrvatska reprezentacija tako je osvojila zlato s ukupno 3553 čunja, drugo plasirana je reprezentacija Njemačke s 3482 čunja, a treće plasirana je reprezentacija Srbije s 3453 čunja. Izvanredne Ana, Mirna, Ivana i Milana izborile su i nastup u finale pojedinačnog SP koje je na rasporedu u nedjelju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!