17:45 / 16.12.2020.

Autor: K.L./Hina

Hrvatske gimnastičarke u Mersinu na Europskom prvenstvu

Foto: Hrvatski gimnastičarski savez

Foto: Hrvatski gimnastičarski savez

Foto: - / -

Od četvrtka do nedjelje će u Mersinu naša ženska seniorska i juniorska reprezentacija nastupiti na 33. Europskom prvenstvu u ženskoj sportskoj gimnastici.
Nakon sjajnog uspjeha hrvatske muške reprezentacije na Europskom prvenstvu u turskom Mersinu koja je osvojila tri srebra, od četvrtka do nedjelje će u Mersinu naša ženska seniorska i juniorska reprezentacija nastupiti na 33. Europskom prvenstvu u ženskoj sportskoj gimnastici.

Put Turske otišle su seniorke Tijana Korent (GK MZ Macan), Ana Đerek (GK Marjan), Christina Zwicker (ZTD Hrvatski Sokol), Tina Zelčić (ZTD Hrvatski Sokol) i Petra Furač (GK Sokol Karlovac), te juniorke Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol), Antea Ercegović (GK Marjan), Katerina Strinić (GK Marjan), Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) i Emi Matoščević (GK Rijeka).

Uz njih su i treneri Igor Križimski, Marko Brez, Miroslav Končarević, Diana Lukašić i Robertina Kućan. te sutkinje Dunja Lederer, Julija Ljubančić i Anamarija Palijan Vračević.

Natjecanje u Mersinu u četvrtak otvaraju seniorke kojima je ždrijeb dodijelio 2. subdiviziju (kreće se sa parterom) i to od 14.45 sati po hrvatskom vremenu. Dan kasnije kvalifikacije imaju i juniorke, i to od 14 sati, a starta se sa gredom.
Hrvatska je do sada na EP imala samo jedno pojedinačno finale i to ono naše danas najiskusnije reprezentativke Tijane Korent, koja je bila u finalu preskoka 2013. u Moskvi.

- Ova sezona je bila poprilično teška i stresna za sve nas zbog ove cijele situacije s pandemijom koronavirusa i zbog stalnih zabrana treninga, bilo je teško spremiti se fizički za natjecanja, a pogotovo psihički. Taman kada bi nam došla informacija da će se natjecanje održati, da se možemo pripremiti, spremimo se, a onda sve otkažu. Na startu sezone otišli smo na Svjetski kup u Baku, i to A kategorije, izborim finale i nakon kvalifikacija otkažu natjecanje. Nakon toga uslijedio je niz pokušaja priprema, ali svaki put je nešto bilo otkazano. Svaki put smo se vraćali na osnove. To nas je sve malo psihički spustilo. Ja sam nažalost prije malo više od mjesec dana bila pozitivna na covid-19, bez simptoma sam odradila izolaciju i opet se vratila nazad.

Bila sam spremna prije toga, spremala sam nove skokove, ali deset dana pauze vraćaju vas na početak. Ovdje se nadam da ću svoje skokove odskakati najbolje što mogu. Nekako priželjkujem finale, iako ne znam koliko je to realno s ovim skokovima, međutim dat ću sve od sebe da nastupim najbolje što mogu. Nakon 'milijun' testiranja na covid-19  u Hrvatskoj i ovdje, nekako smo svi više istrošeni od toga nego od samih treninga. To stalno iščekivanje kakav će biti ishod potrošio nas je to psihički. Još uz sve, dečki su nam prošli tjedan visoko dignuli letvicu, ali dat ćemo i mi cure sve od sebe da i mi budemo dobre ovdje, poručila je Tijana Korent.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!