Hrvatske boksačice otputovale u Istanbul na Svjetsko prvenstvo

06.05.2022.

22:33

Autor: I.Ž.K./HRT/HBS

Hrvatske boksačice na SP-u

Hrvatske boksačice na SP-u

Foto: HBS / -

Četiri hrvatske boksačice otputovale su u petak u Istanbul na Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 8. do 22. ovog mjeseca.

Među najboljim boksačicama svijeta borit će se Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) u kategoriji do 52 kg, Dea Bolanča (Pit Bull Split) u kategoriji do 57 kg, Marija Malenica (Pit Bull Split) u kategoriji do 60 kg i Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb) u kategoriji do 63 kg.

S našim najboljim boksačicama u Istanbul je otputovao trener Franjo Kristić. Na Svjetskom prvenstvu boksačica trebao je biti i izbornik ženske reprezentacije Ante Matas, koji je morao odustati zbog neodgodive operacije, a postoji još mogućnost da se našoj maloj ekspediciji u tijeku prvenstva priključi trener Pero Tadić koji od lani vodi Saru Beram.

Na svjetskim i europskim prvenstvima medalje su dosad osvajale olimpijka Nikolina Ćaćić (svjetska i europska doprvakinja u mlađim seniorkama), a ove godine postala je i doprvakinja Europe do 22 godine, te Sara Beram koja je osvojila broncu na Prvenstvu Europske unije 2017. godine. Marija Malenica lani je bila doprvakinja na Svjetskom kupu u Njemačkoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!