20:27 / 06.02.2020.

Autor: HVS

Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini olimpijskih kvalifikacija

Maro Joković (Foto: Tibor Jurjević/PIXSELL)

Maro Joković (Foto: Tibor Jurjević/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

FINA je izvijestila da će se 11. veljače u sjedištu te organizacije u Lausannei održati ždrijeb skupina predolimpijskog kvalifikacijskog turnira u vaterpolu.
Međunarodna organizacija vodenih sportova izvijestila je i službeno da će se 11. veljače u sjedištu te organizacije u Lausannei održati ždrijeb skupina predolimpijskog kvalifikacijskog turnira u vaterpolu. Podsjetimo, taj će se turnir odigrati u Rotterdamu (Nizozemska) od 22. do 29. ožujka 2020. Prije samog ždrijeba, sudionice su razdijeljene u šest jakosnih kategorija, a temeljem FINA rankinga. Hrvatska je tako razvrstana u najjaču ili prvu jakosnu kategoriju, zajedno s momčadi Grčke, što znači da se Hrvatska i Grčka neće nalazi u istoj skupini turnira u Rotterdamu. U Nizozemskoj će ukupno 12 momčadi igrati u dvije skupine od po 6 reprezentacija, a četiri prvoplasirane stječu pravo nastupa u četvrtfinalu. Najbolje tri momčadi s turnira u Rotterdamu stječu pravo nastupa na Olimpijskim igrama ovog ljeta u Tokiju. Jakosne kategorije: 1. kategorija: Hrvatska i Grčka
2. kategorija: Njemačka i Crna Gora
3. kategorija: Brazil i Rusija
4. kategorija: Kanada i Gruzija
5. kategorija: Argentina i Nizozemska
6. kategorija: Azija 1 i Azija 2

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!