15:26 / 30.10.2021.

Autor: A.M./Hina

Hrvatska u obje konkurencije osvojila brončane medalje

Ilustracija

Ilustracija

Foto: George Rudy / Shutterstock.com

Posljednjeg dana Svjetskog ekipnog prvenstva u kuglanju za seniorke i seniore, koje se održavalo u poljskom Tarnowo Podgorneu, odigrane su i utakmice za treće mjesto, a Hrvatska je osvojila brončane medalje u obje konkurencije.

U borbi za broncu, u konkurenciji žena, hrvatske kuglačice su svladale Srbiju s 5-3 u setovima i 3670-3602. Nakon drugog para rezultat je bio 3-1 u poenima za Srbiju. Zadnji par, Ines Maričić protiv Dijane Kranjkos i Nataša Ravnić protiv Jasminke Anđelković odigrale su odlično, pa je Maričić bez izgubljenog seta i sa 622-568 pobijedila Kormanos, a Ravnić je pobijedila Anđelković sa 2.5 u setovima i 612-598 u čunjevima.


Muška reprezentacija igrala je protiv Austrije. Nakon drugog para bilo je 2-2 u poenima i 17 čunja na stranu Austrije. U zadnjem paru nastupili su Luka Bolanča protiv Christopha Essmeistera i Branko Manev protiv Matthiasa Zatschkowitscha. Odlično raspoloženi dečki fenomenalnom igrom upisali su poene na stranu Hrvatske. Bolanča protiv Essmeistera 3-1 i 663-573 i Manev protiv Zatschkowitsch sa 2-2, ali 672-670 u čunjevima su donijeli medalju.


Muška kuglačka reprezentacija nakon 25 godina osvojila je medalju na Svjetskom ekipnom prvenstvu, što je veliki uspjeh, posebice u ovako jakoj konkurenciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!