15:31 / 19.04.2018.

Autor: HRT

Hrvatska sa stotinjak sportaša na Mediteranskim igrama u Tarragonu

Ilustracija (Davor Javorovic/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na XVIII. Mediteranske igre, koje će se od 22. lipnja do 1. srpnja održati u katalonskom gradiću Tarragoni, boje Hrvatske branit će stotinjak sportaša.
Na XVIII. Mediteranske igre, koje će se od 22. lipnja do 1. srpnja održati u katalonskom gradiću Tarragoni, boje Hrvatske branit će stotinjak sportaša među kojima će najbrojniji biti odbojkaši, koji će nastupiti s muškom i ženskom reprezentacijom. Prema aktualnom stanju prijava, hrvatsko sportsko izaslanstvo na MI u Tarragoni brojat će stotinjak natjecatelja (34 sportašice i 66 sportaša) u 24 sporta i sportske discipline. Najviše predstavnika dat će odbojka, s muškom i ženskom reprezentacijom (12+12) u dvoranskoj inačici i jednim parom na pijesku. U momčadskoj konkurenciji prijavljeni su još samo naši rukometaši te tri predstavnika u paraplivanju, izjavio je Hini šef naše Misije na MI u Španjolskoj Damir Šegota. Inače, ove Mediteranske igre trebale su se održati od 30. lipnja do 9. srpnja 2017. godine, ali su zbog nestabilnih političkih prilika i nezavidne gospodarske situacije u Španjolskoj, uz suglasnost Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (MOMI), prolongirane za godinu dana čime je ponovno poremećen četverogodišnji ritam održavanja MI. Na ovom multisportskom natjecanju sportaša iz 26 država s triju kontinenata, gotovo 4.000 sportašica i sportaša nadmetat će se u 33 sportske discipline, a bit će smješteni u čak 16 naselja u Tarragoni i njezinoj okolici. Osim sportaša i stručnih stožera pojedinih reprezentacija, očekuje se i oko 1.000 sudaca i predstavnika medija te više od 3.500 volontera u službi organizacije Igara. Procjenjuje se da će Mediteranske igre uživo pratiti oko 150 tisuća gledatelja unatoč činjenici da se istodobno u Rusiji održava Svjetsko prvenstvo u nogometu, iznimno popularnom sportu u Kataloniji i Španjolskoj uopće.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!