11:47 / 15.03.2021.

Autor: K.L./Hina

Hrvatska na Svjetskom kupu u parastreljaštvu s pet predstavnika

Ilustracija - meta

Ilustracija - meta

Foto: Zarko Basic / PIXSELL

Al Ain u Ujedinjenim Arapskim Emiratima  je od 16. do 24. ožujka domaćin Svjetskog kupa u parastreljaštvu na kojem će hrvatska reprezentacija nastupiti s pet strijelaca u šest različitih disciplina zračnog i malokalibarskog oružja.

Jedan od najiskusnijih članova reprezentacije je Bjelovarčanin paraolimpijac Damir Bošnjak koji će nastupiti u disciplinama 10 m zračni pištolj te u 25 m pištolj i 50 m pištolj. Paraolimpijac Rudolf Petrović nadmetat će se u dvije discipline puške 10 m zračna puška ležeći mješovito i 50 m puška ležeći mješovito. Po prvi puta u povijesti hrvatskog parastreljaštva na međunarodnom natjecanju nastupit će i tri parastrijelca oštećenog vida Ruža Markešić, Fran Skračić i Darko Golubić u disciplini 10 m zračna puška ležeći - mješovito.

- Očekivanja su uvijek ista jer želimo najbolja moguća postignuća svakog našeg parastrijelca. Svima je dobro poznata situacija s pandemijom koja je unijela potpuni kaos u raspored natjecanja, planove i programe trenažnih procesa, da ne kažem u živote sportaša. Veseli me ipak činjenica da nam se proširio sastav reprezentacije i time, nadam se, započeo dugo očekivani proces izgradnje, iznio je svoja očekivanja izbornik Lazić.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!