11:23 / 23.11.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/KBK Meteor

Hrvatska mješovita štafeta u Top 10 na Svjetskom kupu

Hrvatski brzoklizači

Hrvatski brzoklizači

Foto: Klub za brzo klizanje Meteor / Press

Proteklog vikenda u mađarskom Debrecenu održano je 3. natjecanje Svjetskog kupa u brzom klizanju na kratke staze.

Dok su rezultati u muškoj konkurenciji još jednom pokazali da u ovom sportu nema favorita (uz kanadsku štafetu zlatne medalje u pojedinačnim disciplinama osvojili su klizači Kine, Mađarske i Koreje), jedno ime dominiralo je u ženskoj konkurenciji. Nizozemka Suzanne Schulting zlatnoj medalji u sve tri pojedinačne discipline dodala je i zlato u ženskoj štafeti.

Uz novi državni rekord Martina Kolenca u pojedinačnoj disciplini 1000 m, hrvatska mješovita štafeta osvajanjem devetog mjesta u konkurenciji 20 zemalja ostvarila je svoj najbolji plasman do sada na natjecanjima Svjetskog kupa.

Ovim rezultatom naši reprezentativci popeli su se na 13. mjesto ukupnog poretka mješovitih štafeta na svjetskim kupovima. Uz prikupljanje bodova u pojedinačnim disciplinama za plasman na Zimske olimpijske igre, ovaj ekipni rezultat pokazuje opravdanost pokretanja Crowdfunding kampanje za nastup svih petero hrvatskih reprezentativaca na kvalifikacijskim natjecanjima za ZOI.

Posljednje natjecanje u ovogodišnjoj seriji svjetskih kupova, ujedno i ključno za plasman na ZOI 2022 u Pekingu, održat će se u nizozemskom Dordrechtu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!