Hrvatska ima još dvije olimpijske norme za ZOI

19.01.2022.

12:09

Autor: K.L./Hina

Lea Jugovac

Lea Jugovac

Foto: Lea Jugovac/Privatni album / HOO

Hrvatskoj su službeno potvrđene još dvije olimpijske norme za Zimske olimpijske igre u Pekingu (4. - 20. veljače), objavio je Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Na temelju treće norme u alpskom skijanju, zasad neimenovana predstavnica pridružit će se Zrinki Ljutić i vjerojatno Leoni Popović.

Drugi put, nakon ZOI-ja u Sočiju 2014. godine (Morena Makar 13. mjesto u half-pipeu), Hrvatska će imati predstavnicu u snowboardu (daskanje na snijegu). Pekinška uzdanica Lea Jugovac (27) nastupit će u dvije discipline - big airu i slopestyleu. Jednako tako, hrvatska predstavnica u brzom klizanju na kratke staze (short track speed skating), Valentina Aščić, nastupit će u dvije discipline - na 500 i 1500 metara. Prvotno je kroz timski reprezentativni nastup Hrvatskoj pripala samo norma na kraćoj dionici - 500 metara.

Hrvatska trenutačno ima 11 olimpijskih normi za Peking - 6 (3+3) u alpskom skijanju, 3 (1+2) u nordijskom skijanju te po jednu u brzom klizanju na kratkim stazama i snowboardu. Iščekuje se rasplet realokacijskog procesa u biatlonu i bobu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!