15:53 / 10.04.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Hrvatska i Kina potpisale Memorandum o suradnji u području sporta

Andrej Plenković i kineski premijer Li Keqianga razmjenili poklone (Davor Pongracic/PIXSELL)

Andrej Plenković i kineski premijer Li Keqianga razmjenili poklone (Davor Pongracic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Potpisan Memorandum o suradnji u području sporta s Općom upravom za šport NR Kine.
Na poziv predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Li Keqiang boravi u službenom posjetu Hrvatskoj i tom je prigodom u Banskim dvorima potpisan niz bilateralnih sporazuma iz raznih područja među njima i onaj na području sporta.

Memorandum o suglasnosti između Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske i Opće uprave za sport Narodne Republike Kine o suradnji u području sporta potpisali su zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija te veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Hu Zhaoming.

- Memorandum o suglasnosti doprinijet će promociji suradničkog odnosa u području športa, uzajamnog razumijevanja i prijateljstva među športašima i ljudima ovih dvaju zemalja, a njime je između ostalog predviđena suradnja u poticanju športaša na sudjelovanje na međunarodnim športskim natjecanjima koja će se održavati u svakoj od zemalja, kao i nacionalne športske saveze da  uspostave izravne veze s ciljem jačanja razmjene i suradnje. Također, naglašeno je poticanje razmjene i suradnje između športskih stručnjaka u područjima natjecateljskog športa, športa za sve, športske znanosti i športske medicine te suradnje u području osposobljavanja trenera i slanja trenera u zemlju drugog sudionika radi provođenja treninga, a ističe se i suradnja u borbi protiv dopinga i drugih nešportskih ponašanja u području športa, navodi se u objavi koja je Hini poslana iz Središnjeg državnog ureda za šport.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!