Hrvati složni: Ovo je veliki dan za hrvatsko skijanje

06.01.2021.

16:39

Autor: I.L./HRT/Hina

default error photo
Filip Zubčić osvojio je fenomenalno peto mjesto na Sljemenu.
Filip Zubčić osvojio je fenomenalno peto mjesto na Sljemenu.

➡️ Vedran Pavlek: Dobivali smo poruke iz Petrinje, suze mi idu
➡️ Ivica Kostelić: Mi smo na razini velesile
➡️ Pobjeda Linusa Strassera, sjajan dan hrvatskih skijaša na Sljemenu!

- To je stvarno jako lijepa stvar. Sretan sam što sam drugi lauf odradio koliko ide i uspio proći. Top 10 u slalomu bio mi je cilj ove sezone. Staza je bila dobra, počela se malo stiskati. Ruke su se počele lediti, ali sam se dobro snašao i odradio bez previše pogreški, rekao je Zubčić.
I ostali Hrvati su ostvarili fenomenalne rezultate. Matej Vidović je bio 12., Samuel Kolega 15., a Istok Rodeš 23.

- Puno novih bodova za slalom, to je super. I lijepo je što smo sva četvorica u 30. Stvarno jako dobar timski rad. Mi sad uživamo, a ljudi su u Petrinji i Glini.... ne treba se previše veseliti. Odvojit ćemo 10 posto od te nagrade za ljude koji su izgubili svoje kuće, svoje dom, njima je najteže.

Sezona se zahuktala.

- Nema odmora uopće, danas popodne samo. Sutra trening na Sljemenu pa put u Adelboden. Ovo je bila samo prva tekma od sljedećim osam koje slijede u siječnju. Pokušat ću se plasirati najbolje i dati sve od sebe. Idem probati dati sve od sebe i napraviti opet dobre rezultate u slalomu i veleslalomu. Matej Vidović je osvojio 12. mjesto te poboljšao svoj najbolji rezultat u Svjetskom kupu, također ostvaren na Sljemenu, kad je prije dvije godine bio 15., a u drugoj vožnji je imao treće vrijeme:

- Uspjeli smo sva četvoica ući u drugu vožnju. Ovo je veliki dan za hrvatsko skijanje. Zadovoljan sam, izvukli smo puno. Osjećam da sam čak mogao i bolje. Bit će još utrka da to pokažem. Super sam zadovoljan i zahvalan što je utrka uopće održana. Čestitke organizatorima, strašan posao su odradili.

Samuel Kolega je prvi put na Sljemenu uspio uopće stići do cilja, što mu je donijelo 30. mjesto u prvoj vožnji, a sa startnim brojem 1 u drugoj imao je drugi najbolji rezultat finalnog nadmetanja i na kraju osvojio 15. mjesto:

- Osjećaj je jako dobar. Prvi bodovi, konačno. Dugo sam se trudio za to. Drago mi je, jer je druga vožnja bila stvarno dobra, ne savršena, ali na nivou i drago mi je da mi je uspjelo.

Istok Rodeš je malo pokvario svoj plasman iz prve vožnje i završio na 23. mjestu, ali je prvi put nakon godinu dana osvojio bodove u Svjetskom kupu.

- Opet smo imali četvoricu skijaša u drugoj vožnji, što je super. Što se mene tiče, imam osjećaj da sam svaki dan sve bolji, da polako ulazim u formu. Zadovoljan sam s rastom iz dana u dan. Mislim da mi je ovo dobra podloga za ostatak prvog mjeseca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!