11:20 / 23.08.2019.

Autor: K.L./HRT

Hrvat na svjetskom juniorskom tronu: Spremali smo se za ovo

-

-

Foto: - / -

Grgić je bio najmlađi u finalu i imao je uoči utrke treće prijavljeno vrijeme.
Hrvatski plivač Franko Grgić osvojio je jučer naslov svjetskog juniorskog prvaka na 800 metara slobodnim stilom u Budimpešti i to s vremenom 7:45.92 minuta što je novi apsolutni hrvatski rekord.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- Spremali smo se za ovo. Krenuo sam jako, nisam dopustio da me itko proba stići ili stigne. I bilo je napeto do samog kraja, do zadnjih sto metara kad samo se još odvojio od njih i sigurno osigurao svjetski juniorski naslov, rekao je Grgić za Hrvatski radio.

Grgić je bio najmlađi u finalu i imao je uoči utrke treće prijavljeno vrijeme.

- Smatrao sam se favoritom, nisam došao ovdje turistički, došao sam nešto napraviti. Nisu me konkurenti previše potaknuli prema naprijed jer mi nisu bili u vidokrugu, više sam sam sebe jer sam želio završiti sezonu na najbolji mogući način, dodao je Grgić.

Njegovo vrijeme samo je 26 stotinki slabije od svjetskog juniorskog rekorda te ga je svrstalo na 25. mjesto ljestvice svih vremena na 800 metara.

- Malo mi je žao, ali imam još dvije godine, uhvatit ću ja to, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!