Hrvačka elita u Zagrebu: Jedan od najboljih turnira na svijetu

04.01.2022.

10:07

Autor: HRT/Dobro jutro, Hrvatska/K.L.

Ivan Huklek

Ivan Huklek

Foto: DJH / HRT

U zagrebačkoj dvorani II Doma sportova, 28. i 30. siječnja  održat će se 9.  Grand Prix Zagreb Open -  jedan od najjačih hrvačkih turnira u svijetu. Na Hrvačkom spektaklu godine nastupit će najbolji svjetski hrvači, među kojima su olimpijski, svjetski i europski osvajači medalja. Tom prilikom članovi hrvatske reprezentacije gostovali su u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

- Turnir će biti bez publike, ali mislimo da će biti najjači do sada. Bit će jedan od najboljih turnira na svijetu, već smo se pozicionirali kao jedan od najbolji u svijetu, najavio je Anton Đok, trener hrvačke seniorske i U23 reprezentacije te dodao:

- Sada počinje nobi olimpijske ciklus i reprezentacije se pomlađuju. Ovo će biti prvi turnir poslije Olimpijskih igara gdje će se vidjeti tko bi mogao kandidirati na medalju na sljedećim Igrama.

Nenad Žugaj, bivši hrvatski olimpijac danas je trener hrvačke juniorske reprezentacije.

- 2017. sam odradio zadnju hrvatsku ligu, a onda sam krenuo u trenerske vode, otkrio je Žugaj.

- Krećemo s pripremama u Gospiću, počinje godina. Ovo je jedan kontrolni turnir za nas, ali i druge jer uskoro dolazi seniorsko prvenstvo Europe u Budimpešti.

Hrvačka elita u Zagrebu

Hrvačka elita u Zagrebu

Foto: HTV / HRT

Ivan Huklek prošle godine ostao je bez medalje na Olimpijskim igrama, ali odlično je odradio turnir u Tokiju i zauzeo peto mjesto.

- Ovo će biti moj prvi turnir na Olimpijskih igara, prvi kontrolni turnir za nastavak sezone. Bit će jak turnir, ali dat ću sve od sebe da zadovoljim publiku. Cilj je uvijek prvo mjesto, ali vidjet ćemo kakva je forma, kaže hrvatski reprezentativac u hrvanju.

- Odradili smo bazični dio priprema u Zagrebu, sada idemo u Gospić. Početak je natjecateljske sezone i sad idemo sve jače i jače, dodao je.

Za sada je sudjelovanje potvrdilo više od 10 reprezentacija, a do samog natjecanja ih očekujemo više od 20 s ukupno više od 200 hrvača.

Tjedan dana prije turnira u Zagrebu se organizira hrvački kamp, a nakon turnira u Poreču Zagreb Open redovito posjećuju olimpijski, svjetski i europski medaljaši.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!