Hrvači: Idemo ho-ruk sistemom u Tokio

19.07.2021.

09:32

Autor: Dobro jutro Hrvatska/M.Š./HRT

Hrvači u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska"

Hrvači u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U petak se otvaraju Olimpijske igre u Tokiju, a naši preostali sportaši uputit će se uskoro u Japan.

Galerija
Božo Starčević, hrvač, Foto: Dobo jutro, Hrvatska/HRT
Anton Đok, trener hrvačke reprezentacije, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRTIvan Huklek, hrvač, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRTHrvači u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRTBožo Starčević, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Gostovali su u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", olimpijci Ivan Huklek i Božo Starčević koji će predstavljati našu zemlju na najvećem natjecanju ove 2021. godine.

Također, gostovao je i trener Hrvatske hrvačke reprezentacije, Anton Đok.

- Mi putujemo 30. srpnja, među zadnjim smo sportašima koji putuju u Tokio. Pošto je bila odluka trenera da idemo dva dana prije natjecanja na prvenstvo, smatra da će tako biti bolje, istaknuo je Ivan Huklek.

- Radi se o odluci našeg glavnog trenera, Bjelorusa Ihara Piatrenka, koji ima jako puno iskustva. S Bjelorusijom je osvojio dvije olimpijske medalje, on je procijenio da idemo na ovaj sistem. Gledao je neke statistike, uspoređivao one koji su išli na aklimatizaciju i ove koji su dolazili netom prije natjecanja, pojašnjava Đok. 

Govoreći o ispunjavanju normi za nastup u Tokiju, Božo Starčević ističe da je na prvom europskom kvalfikacijskom turniru osigurao Olimpijske igre, ali da je u hrvanju težak sistem jer nema renking ljestvice.

- Da to imamo, Huklek i ja bi bili među 16 najboljih na svijetu, neki bi se dečki još kvalificirali. A ovako smo to morali izravno izboriti. Mi smo uzeli dvije od šest normi, što je za Hrvatsku velika stvar. Jedna Bjelorusija, koja je velesila u hrvanju ima samo jednu normu, ističe.

Huklek kaže da će dati sve od sebe i pružiti dobre borbe te da se nadaju mogućim medaljama.

Trener Đok kaže da se i zbog cijele situacije s pandemijom donijela odluka o odlasku u Tokio što je kasnije moguće.

- Kada smo čuli uvjete, testiranja 2 puta dnevno, nema izlaska iz sobe, to nisu normalni uvjeti. Odlučili smo napraviti svoje sami, Gospić nam je odličan u ljeto, klima je tamo vrhunska. To je nama bitno. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!