Hrgović pobjedu posvetio pokojnom ocu i ženi

21.08.2022.

09:07

Autor: I.L./HRT

Filip Hrgović

Filip Hrgović

Foto: Nick Potts / PRESS ASSOCIATION/PIXSELL

- Ja sam ratnik. Ovo je bilo za mog oca koji je preminuo prije dva mjeseca. Sve sam napravio za njega, svog oca Peru Hrgovića. On i moja lijepa žena dali su mi snagu za pobjedu, rekao je Filip Hrgović nakon što je u svom 15. profesionalnom nastupu upisao i 15. pobjedu svladavši u Jeddahu jednoglasnom odlukom sudaca Kineza Zhileija Zhanga nakon 12 rundi.


Hrgović je u prvoj polovici meča gotovo isključivo pokušavao probiti gard Zhanga udarcima prema glavi, no od pete runde nadalje je plasirao više udaraca u tijelo. To na kraju nije slomilo žilavog Kineza, ali je donijelo pobjedu.


- Bila je to jako bliska borba. Gubio sam, ali u kasnijim rundama sam se vratio, dao sam sve od sebe, pogodio ga teškim udarcima, a on je samo stajao, prenosi fightsite.hr.


U prvoj rundi ga je Zhang pogodio u potiljak te je sudac brojao našem prvaku.


- U nokdaunu nisam bio povrijeđen, samo sam izgubio ravnotežu. Ali iznenadio me, bio je bolji nego sam to očekivao. Bila je to jako bliska borba, ali ja sam u konačnici pobijedio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!