17:17 / 24.03.2018.

Autor: I.L.K./HOO/Hina

HOO potvrdio plaćanje operacija Sandra Sukna i Sare Kolak

Screenshot: Instagram

Screenshot: Instagram

Foto: - / -

"Moramo brzo djelovati i biti uz naše sportaše, to nema alternativu", rekao je predsjednik HOO -a Zlatko Mateša.
U Nedelišću je održana sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog obora na kojoj je odlučeno da će HOO platiti 900. 000 kuna za troškove operacije atletičarke Sare Kolak i kapetana vaterpolske reprezentacije Sandre Sukna.

Zdravstvena komisija HOO-a zatražila je da se prihvate troškovi tih operacija koje nije bilo moguće obaviti u Hrvatskoj, a HOO će te troškove pokriti iz proračunskog iznosa od 3,3 milijuna kuna, prenesenog iz prošle godine. Mi tu moramo brzo djelovati i biti uz naše sportaše, to nema alternativu, rekao je predsjednik HOO -a Zlatko Mateša, dok je glavni tajnik HOO-a Josip Čop naglasio da takve troškove treba sustavno riješiti u dogovoru s HZZO-om i SDUŠ-om kako se ne bi opterećivali redovni godišnji proračuni sportskih saveza.

Na sjednici su jednoglasno prihvaćene izmjena i dopuna kriterija za kategorizaciju sportaša u skijanju, karateu, streljaštvu, boćanju, triatlonu i jiu jitsuu, kao i izmjene i dopune Razvojnih programa HOO-a za sportaše i trenere.

U Razvojni program I. uvršteni su Bruna Duvančić (taekwondo), Laura Čičković i Filip Verčević (hrvanje), Lara Weismann (karate), Mili Poljičak, Noa Vukadin i Dino Prižmić (tenis), dok tenisačica Antonia Ružić nema kriterijski rezultat. U razvojnom programu II/1. od 1. siječnja ove godine su atletičar Ivan Mišković i karatistica Sadea Bećirović. Stolnotenisač Tomislav Pucar je s 28. veljače prestao biti korisnik Razvojnog programa III. zbog prelaska u Olimpijski program Tokio 2020., a osim njega, u isti program uvrštena je i tenisačica Petra Martić.

Legendarni Ante Kostelić uvršten je u kategoriju vrsnih trenera HOO-a, a Jurica Capak, također iz skijanja, u kategoriju trenera za razvoj pojedinog sporta. Status u istoj (Capakovoj) kategoriji zadržao je trener bodybuildinga Boris Presečki.

Vijeće HOO-a dalo je pozitivno mišljenje za prijam u hrvatsko državljanstvo mlade Kineskinje Sun Jiayi, koja će pojačati naše stolnoteniske uzdanice te japanskog judo trenera Satoshija Ishiija.

Prihvaćeno je i izvješće o nastupu naših sportaša na ZOI-ju u Pjongčangu te dva zahtjeva za pokroviteljstvo HOO-a - travanjskom Krosu Sportskih novosti i dječjem atletskom natjecanju "Erste plava liga - brže, više, jače".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!