HOO domaćin sjednice MOMI-ja

10.03.2023.

15:59

Autor: I.L./HRT/Hina

Zlatko Mateša

Zlatko Mateša

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) ovog je vikenda domaćin vodećim dužnosnicima mediteranskog pokreta koji će u subotu u Zagrebu održati sjednicu Izvršnog odbora MOMI-ja, Međunarodno odbora mediteranskih igara.

Hrvatska i Zagreb izabrani su za domaćinstvo zasjedanja vodećeg tijela MOMI-ja koji okuplja 26 država s triju kontinenata (Europa, Azija i Afrika).Raspravljat će se o aktualnom trenutku pokreta, izvješćima s nedavno održanih događaja pod svojim okriljem, kao i o kandidaturama za predstojeće događaje. U radu sjednice sudjelovat će i hrvatska članica IO-a MOMI-ja Ljiljana Ujlaki Šubić, a goste iz desetak država pozdravit će predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač.

Boravak predstavnika mediteranskog pokreta u Zagrebu HOO će iskoristiti za simbolično kulturološko obilježavanje 500 dana do Olimpijskih igara u Parizu. U suorganizaciji s Veleposlanstvom Republike Francuske u Hrvatskoj i Zagrebačkim gradskom kazalištem Komedija kao domaćinom, u subotu navečer bit će upriličena Večer francuske šansone, na kojoj će kao gosti biti i brojni hrvatski olimpijci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!