HOO dočekao sportaše na povratku s Mediteranskih igara

04.07.2022.

15:47

Autor: HRT/HOO

Hrvatski sportaši s odličjima s Mediteranskih igara

Hrvatski sportaši s odličjima s Mediteranskih igara

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Dva dana prije završetka Mediteranskih igara u Oranu, u Hrvatsku se vratila skupina od 29 sudionika, među kojima su bili i osvajači(ce) mediteranskih odličja.

Budući da su čarterom doputovali do Ljubljane, a potom cestovnim načinom do svojih destinacija, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je doček najbrojnijoj skupini ispred prostorija u zagrebačkom Domu sportova.


Pred mikrofone i kamere „sedme sile“ na prigodnoj konferenciji za medije stali su: zlatna bacačica diska Marija Tolj, zlatni i srebrni gimnastičari na konju s hvataljkama Mateo Žugec i Jakov Vlahek, dvije brončane judašice - Iva Oberan i Petrunjela Pavić, polovica brončanog badmintonskog para Luka Ban, streličar Alen Remar i boćar Pero Ćubela. U pratnji su im bili treneri Lucijan Krce (gimnastika), Igor Čimbur (badminton) te fizioterapeut Tomislav Zalović.

Dojmove s Igara u Oranu izreklo je šestero osvajača medalja, iskazavši zadovoljstvo postignutim, uz najavu novih natjecateljskih izazova nakon kratkog odmora.    


Iz Ljubljane izravno za Split (Solin i Zadar) otputovali su: Dragan Crnov, Ana Viktorija Puljiz, Marko Kumrić (svi iz juda) te Ana Đerek, Miroslav Končarević i Ratko Vuković (gimnastika), a izravno za Rijeku - predstavnici boćanja: Marino Milićević, Carolina Bajrić, Ria Vojković, Vjekoslav Matetić i Dean Klarić, kao i judaš Robert Klačar.  


U srijedu i četvrtak očekuje se povratak preostalih članova hrvatskog sportskog izaslanstva s Mediteranskih igara u Oranu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!