HOO demantira slučajeve trovanja hranom hrvatskih sportaša

28.06.2022.

22:45

Autor: I.L./Hina/HOO

Odlazak hrvatskih sportaša i sportašica na Mediteranske igre

Odlazak hrvatskih sportaša i sportašica na Mediteranske igre

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Šef Misije hrvatskog izaslanstva na Mediteranskim igrama u Oranu Damir Šegota uputio je priopćenje hrvatskoj javnosti s ciljem demantiranja medijskih napisa, prema kojima je u nekoliko slučajeva kod hrvatskih sportaša došlo do želučanih problema izazvanih konzumacijom hrane u Mediteranskom selu. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti.


- Glede informacija u hrvatskim medijima o pojavi trovanja hranom sportaša u Mediteranskom selu, odgovorno tvrdim da to nije točno i da želučani problemi kod nekoliko naših sportaša i sportašica nisu povezani s konzumacijom hrane nego ponajviše s prilagodbom na konzumaciju ovdašnje vode, a to je pak problematika s kojom se suočavaju gotovo svi Europljani kada dođu u ovo podneblje.


Osim što smo, kao Misija, posljedično imali učestale pozive roditelja sportaša iz Hrvatske upravo na spomenutu temu, širiti ovakve dezinformacije nije korektno ni prema domaćinu Igara koji je učinio sve potrebno da hrana u Mediteranskom selu zadovoljava potrebe sudionika, stoji u priopćenju šefa Misije hrvatskog izaslanstva na MI-ju u Oranu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!