11:51 / 17.05.2020.

Autor: I.L./HRT

Holyfield spreman za Tysona: Nemam ništa protiv borbe!

-

-

Foto: - / -

Svi još pamte njihovu borbu iz 1997. kada je Tyson odgrizao Holyfieldu dio uha.
- Ako se dogovorimo super. Nemam ništa protiv borbe!, rekao je Evander Holyfield o mogućem dvoboju protiv Mikea Tysona. Dodao je da bi takva borba bila humanitarnog karaktera, a da se želi vrati u ring kako bi mladim ljudima pokazao se treba brinuti o svojem tijelu.

Mike Tyson poručio: Vratio sam se

- Njegovi ljudi pričaju s mojima i još nismo došli do pravog dogovora, ali idemo u tom pravcu. Ako se to dogodi, to neće biti problem. Obojica treniramo, ali nijedan od nas dvojice nije imao to na umu kada smo počinjali s treninzima, rekao je 57-godišnji Holyfield o mogućem ponovnom ulasku u ring s četiri godine mlađim Tysonom.
Svi još pamte njihovu borbu iz 1997. kada je Tyson u drugoj rundi odgrizao Holyfieldu dio uha i meč je morao biti prekinut. Bio je to drugi meč dvojice prvaka. Sedam mjeseci prije Holyfield je Tysona pobijedio tehničkim nokautom u 11. rundi, a Tyson je tražio revanš kako bi ga 'razbio'. Međutim, u drugoj rundi je izgubio kontrolu, ugrizao suparnika i odgrizao mu dio desnog uha nakon čega je meč prekinut, a Tyson diskvalificiran.

Holyfield je u karijeri odradio 57 borbi od čega je 44 pobijedio, deset izgubio, dvaput remizirao, a jednom je meč prekinut. Što se tiče Tysona, on je čak 50 puta odlazio iz ringa kao pobjednik, a izgubio je samo šest puta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!