16:15 / 08.07.2020.

Autor: I.L./Hina

Hokejaši iz NHL-a sve bliže Pekingu

Foto: James Carey Lauder-USA TODAY Sports/REUTERS

Foto: James Carey Lauder-USA TODAY Sports/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Morat će se postići poseban dogovor između IIHF-a, NHL-a i MOO-a.
Predsjednik Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) Rene Fasel smatra kako su veliki izgledi da NHL profesionalci zaigraju na olimpijskom turniru u Pekingu 2022.

Fasel je u razgovoru za američku novinsku agenciju AP rekao da u ovom trenutku ne vidi ništa što bi moglo dovesti u pitanje nastup profesionalaca na ZOI u Pekingu.

- Ne vidim ništa što bi moglo spriječiti igrače iz NHL-a da nastupe na Olimpijskim igrama. Ovih dana očekujem potvrdu proširenog kolektivnog ugovora, koji treba produžiti na još četiri godine, rekao je Fasel.

Međutim, ako se i potvrdi prošireni kolektivni ugovor u NHL-u, to još nije jamstvo za olimpijski nastup profesionalaca u Pekingu. Morat će se postići poseban dogovor između IIHF-a, NHL-a i Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC).

Na posljednjim Zimskim olimpijskim igrama 2018. u Pjongčangu hokejaši iz NHL-a nisu smjeli nastupiti.

- Nakon Pjongčanga nismo izgubili nadu. Tada smo shvatili i prihvatili situaciju. Ali nadamo se da će na ZOI 2020. biti drugačije, spremni smo raditi i pronaći zajednički jezik, poručio je Fasel.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!